Setup Menus in Admin Panel

3 Benda Simple Ni Dapat Bantu Naikkan Jualan Dalam Shopee

3 Benda Simple Ni Dapat Bantu Naikkan Jualan Dalam Shopeee

Mesti ramai yang tercari-cari cara nak naikkan jualan dalam shopee kan? Lagi-lagi yang baru nak mula, jom dekat sini kami sharekan 3 benda simple yang korang boleh buat dulu untuk BANTU naikkan jualan korang dalam Shopee

1 – Gambar produk yang menarik.

Benda pertama yang perlu korang titik beratkan dan utamakan kalau nak berniaga dekat platform digital ini adalah gambar produk.

Pernah dengar tak pepatah ‘dari mata turun ke hati’?

Jadi, gambar yang cantik umpama senjata yang tajam buat penjual.

Didalam shopee, sekiranya seorang pelanggan nak cari sesuatu barangan, mesti akan keluar puluhan barangan yang sama dari peniaga-peniaga yang berbeza.

Jadi, cuba lah buat satu gambar yang ada kelainan sikit supaya gambar produk korang lebih kelihatan menonjol lain dari yang lain.

Biasanya mata prospek akan lebih tertumpu pada yang lebih menonjol tu lah kan?

Contoh Kalau mereka nak cari beg tangan.

Peniaga lain semua letak gambar beg-beg je, tapi ada satu gambar yang ada model tengah pakai beg tu, atau gambar tersebut ada frame, kan yang tu cepat orang nak pandang?

2 – Fungsi Butang Boost Post

Dekat dalam shopee, mereka dah sediakan satu butang boost post yang boleh kita gunakan untuk Shopee tolong up kan lagi produk korang pada masa-masa tertentu.

Dah ada tu, guna je lah.

Satu kedai boleh boost 5 produk sahaja dalam tempoh 4 jam.

Jadi, pilih killer produk korang , tekan je lah butang boost tu, tiap 4 jam cek, tamat, tekan je lagi.

Memang lah nampak renyah, manual.. Nak kena masuk 4 jam sekali.

Ah, semua benda nak senang je, nak kaya tapi pemalas, buka suruh bancuh simen pun. Buat je lah!

Kata nak naikkan jualan dalam Shopee kan?

3 – Apply Program Rebate Pos Laju dari shopee.

Benda ni walaupun ramai dah tau, tapi ramai yang tak buat.

Terutama sesiapa yang buat dropship. Katanya tak boleh nak guna, sebab buat dropship je.

Sebenarnya boleh je, kalau kena dengna caranya, jimat pun jimat.

Meh nak cerita sikit kenapa benda ni sangat bagus.

Salah satunya adalah bila akaun anda diaktifkan, bila prospek masuk tengok produk, mereka akan nampak logo free shipping tu

Ha,, benda ni lah yang boleh tarik minat prospek nak membeli, ye lah dapat free shipping kan.

Dan korang pun tak kena caj apa-apa pun masa nak pos, Shopee sendiri bagi rebate, korang tinggal print je borang pos yang shopee keluarkan tu nanti bila nak pos barang.

Yang mana nak apply boleh apply dekat sini

https://shopee.com.my/poslaju

Ni antara 3 benda simple macam mana korang boleh gunakan untuk bantu Naikkan Jualan Dalam Shopee.

Walaupun simple, tapi tak semua orang buat kan.

Lagi-lagi no 1 dan 2 tu.

Kena rajin sikit okay.

So, gud luck, nanti kita jumpa dalam post lain yang cerita pasal tips lain pula. Bai.

 

p/s : jom baca juga bagaimana walaupun anda buat dropship je, tapi masih boleh Apply Rebate Pos Laju Percuma dari Shopee. KLIK SINI



Nak belajar cara Mulakan Bisnes di Shopee Secara PERCUMA?


Jom kami tunjukkan STEP by STEP caranya.
DAFTAR PERCUMA SEKARANG dan dapatkan Panduan STEP BY STEP Mulakan Bisnes Di Shopee
YA, STEP BY STEP dari awal buka akaun SAMPAILAH  Setting untuk letak dan jual PRODUK..

Opss… tunggu dulu.. kami juga akan berikan anda senarai 200 Top Produk List yang pernah LAKU KERAS di Shopee awal November tadi JUGA SECARA PERCUMA?

DAFTAR SEKARANG SEBELUM AKSES INI DITUTUP

November 19, 2018

4 responses on "3 Benda Simple Ni Dapat Bantu Naikkan Jualan Dalam Shopee"

  1. NICE. THANKS FOR SHARING..

  2. Mcm mn cara untuk buat free shipping.. Lepas dh daftar apa perlu sy buat ..tq

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

top
Hak Cipta Terpelihara 2018