Bagaimana Shopee boleh bantu korang buat DUIT??

Salam , hi

Okeh.. cerita kali nie pula saya nak kongsi kepada korang yang

“Bagaimana Shopee boleh bantu korang buat DUIT??“

Eh jap.. Sebelum tu kena faham yer.. Duit tak datang bergolek..atau datang berkepuk-kepuk tanpa kita bersedia.

Bersedia dari segi mental dan fizikal.. Kenapa saya cakap camtu?? meh sambung baca..

Persoalan sekarang,

Bagaimana Shopee boleh bantu korang buat duit?

Mungkin ada yang tak pernah dengar shopee, ada yang dengar-dengar gitu jer..dan ada yang dah tahu dan siap shopping lagi kat situ..hehe

Ok, jap.. Bagi yang tak tau, shopee nie adalah marketplace, ala ala cam lazada , 11street tu.. so ada macam-macam barang dijual dekat sana.

Shopee boleh diakses melalui web shopee.my sendiri atau nak lagi mudah.. Download jer dekat Play Store (ANDROID) atau Apps Store (IOS)

Image result for shopee app android apple malaysia
Orait,

So ,senang cakap ini tempat shopping untuk rakyat Malaysia, cari apa-apa barang sikit.. Mesti tengok di shopee dulu.

Dekat sana ramai giler orang masuk tengok-tengok barang.

Nampak tak kat sini PELUANG????

Peluang yang korang boleh menjual dekat shopee nie,dan mula la persoalan ini.


Soalan 1 :

Aiii, kata boleh shopee bantu buat duit?? Kenapa kena menjual pulak…

Jawapan :

Abang, kakak yang dikasihi rakyat jelata… erti buat duit nie.. Bukan masuk-masuk shopee..tekan tekan apa yang patut (tunggu duit masuk penuhi akaun bank)..huhuh

Erti buat duit sini, kita boleh berniaga di shopee dan di shopee nie la antara tempat mudah untuk dapat pelanggan. (so pelanggan tu la akan bagi kita duit)..


Soalan 2 :

Nak berniaga apa? Saya mana ada produk nak jual.

Jawapan :

Ada dua cara :

1- Kita beli stok siap-siap dan iklan di shopee (JANGAN BUAT gini kalau taknak RUGI BESAR)

Sebab.. Barang yang kita beli, belum tentu terjual laju, tapi kita dah beribu dah habis beli simpan stok.

2- Kita Buat Dropship Jerrr – erti kata lain.. Iklankan barang di shopee, dapat jualan baru kita dapatkan stok dan pos pada customer kita. (INI lagi MUDAH untuk KITA BUAT DUIT Wehhhh)


Soalan 3 :

Mana saya nak cari supplier? Untuk saya letak di shopee.

Jawapan :

boleh jer cari supplier yang dekat dengan kita, sama ada luar dan dalam negara.

Okay kita berbalik pada tajuk artikel nie..

“Bagaimana Shopee boleh bantu korang buat DUIT??“

Mungkin tak ramai lagi yang tahu berkenaan ini, dan mungkin dah ramai tahu dan buat tak tahu.

Sangat rugi pada ya buat tak tahu, sebab ini kalau betul-betul nampak peluang ini, fuhhh urus kedai shopee 2-3 jam sehari pun boleh dah boleh bantu buat duit..

.

Kalau yang berkerja siang tu, waktu malam jer setup untuk shopee, boleh la support duit minyak, duit dapur dan kalau serius lebih daripada tu boleh jana duit..dan boleh la pergi makan angin.. yer dok??

Memandangkan korang serius baca nie,..

Meh sini nak share trik dan idea sikit kalau nak setup kedai di shopee :

  • Tunjukkan Akaun Shopee Anda seperti kedai bukan personal –                                                                                         Nampakan shopee kita seperti kedai, Ini akan mudah untuk tarik prospek anda untuk lebih percayakan kedai shopee anda

 

  • Masukkan Produk-Produk yang Demand tinggi –                                                                                                                         Ini lagi mudah untuk prospek singgah dan tengok produk anda.. Bila dah ramai prospek singgah.. Lagi banyak peluang     prospek nak membeli kan kan?

 

  • Masukan banyak-banyak produk dalam shopee anda.                                                                                                             Ini baru padu, sebab nampak kedai korang banyak barang, dan sini nampak korang serius menjual + prospek sama boleh pilih2 banyak barang… jadi sales korang mencanak la..huhu

.

Dah nampak jalan kan? Cuma Tips dan Ideas ini dalam 5% jer yang saya kongsi dan selebihnya dan LAGI jelas ada dalam Panduan #Misi6AngkaDropshipShopee :

Panduan ni ada lebih 80 video ajar step by step untuk strategi bisnes dropship shopee..Dari segi setup kedai, Cari Produk yang hot, Cari Supplier dan strategi TANPA PERLU Pegang Stok untuk berniaga di Shopee.

Dan panduan ni sesuai untuk :

  • Suri rumah yang nak buat bisnes di rumah.
  • Student yang baru nak mula bisnes tapi tak tau nak meniaga apa.
  • Berkerja tapi nak buat bisnes partime, atau bercadang nak fulltime bisnes.
  • Yang masih mencari rentak dalam buat bisnes secara online.
  • Peniaga di shopee yang masih jualan suam-suam kuku.

Okeh saya taknak cite panjang-panjang, boleh terus ke sini ->

MISI 6 ANGKA DROPSHIP SHOPEE

Dapat klik tak link atas tu?

Kalau tak dapat, cuba link bawah nie pulak

MISI 6 ANGKA DROPSHIP SHOPEE

,

Orait semoga bermanfaat 🙂



Apa yang menariknya jika anda daftar sebagai Ahli di BantuMula?

Sebagai ahli premium, anda boleh akses kesemua COURSE PREMIUM di dalam BantuMula dan bukan hanya 1 tapi sehingga kini sudah ada BELASAN COURSE yang mengandugi RATUSAN VIDEO dengan berdurasi lebih PULUHAN JAM merangkumi pelbagai platform pemasaran seperti Instagram, Facebook, Shopee termasuk cara buat belian direct China dan lain-lain Tak cukup dengan tu, setiap kali course baru di tambah, Ahli Premium akan dapat update dan akses SECARA PERCUMA!

Berminat nak sertai Ahli Premium Di BantuMula?

Opss.. Buat masa ni pendaftaran keahlian ditutup.. Tapi, anda boleh isikan dulu nama dan email di bawah, nanti dah buka kami akan maklumkan pada anda
  • Isikan alamat email yg sah sebab semua update kami akan hantar melalui email
March 1, 2019

0 responses on "Bagaimana Shopee boleh bantu korang buat DUIT??"

Leave a Message

Your email address will not be published.

top