3 Strategi Berniaga Di Shopee TANPA SIMPAN STOK

 

Assalamualaikum, dan hi untuk semua pembaca.

Mungkin ramai lagi berniaga di Shopee  tapi tak tahu caranya.

dan ada yang fikir mesti nak kena simpan barang “ready stock” kan? Lepas dapat order. Bungkus barang, pos barang, dapat duit, dan seterusnya,.

Sebenarnya tak perlu simpan stok pun kita dah boleh buat duit(berniaga di shopee ni)

Okay takpe meh sini saya share 3 strategi untuk berniaga di Shopee tanpa simpan stok.


 

  1. Produk Research / Market Research

So, untuk produk and market research ni juga adalah salah satu strategi untuk kita berniaga di Shopee. KENAPA?

Of course kita kena buat produk/market research dulu sebelum kita jual dekat shopee kita.

Tujuannya adalah supaya barang-barang yang kita jual tu sentiasa dapat perhatian daripada pembeli. Ye la kalau demand tak tinggi mesti sales slow. Bila sales slow, income pada kita pun sama slow… kan kan?

Jadi dengan produk research dan market research kita perlu tahu produk yang ada permintaan tinggi dan ikut trend.


  1. Cari Lubuk Supplier

Ok strategi seterusnya, lepas kita dah buat produk research atau market research . Mesti kita nak cari supplier untuk dapatkan barang yang kita nak jual tu kan?

Bab cari supplier ni kebanyakan ramai yang pening kepala, yer la.. macamana cara mudah untuk cari supplier untuk supply murah pada kita. 

Ini hanya cadangan, kalau serius nak berniaga, anda perlu ada paling kurang 10 supplier di dalam Malaysia. Nak lagi bagus dan stabil , cari lah jugak supplier dari luar negara dan bukan hanya fokus dalam negara sahaja.


  1. Strategi Tanpa Stok di Shopee

Orait, sekarang kita dah pun berada di kemuncak strategi berniaga di Shopee TANPA SIMPAN STOK. Eh jap..tanpa simpan stok? Camner tu?

Strategi dia ialah kita hanya perlu cari supplier yang ada tawarkan untuk jadi ejen dropship. Bila kita dah jadi ejen mereka, kita tak perlu lagi serabut fikir untuk simpan stok barang, kalau kita simpan stok, tapi tak laku laku.. Tak ke naya..huhu

Jadi kat sini anda dah boleh buat duit di Shopee tanpa pegang stok barang . Haa get it?? hehe


Akhir kata..

Macam mana?

Nak simpan stok barang lagi ke?

Nak ikut kan sebenarnya banyak lagi strategi yang ada untuk tak perlu simpan stok dan tingkatkan jualan kedai kita di Shopee. Dan yang saya kongsi kan ni cuma sikit sahaja dan kalau nak lebih lagi, satu panduan yang ajar step-by-step tentang cara buat bisnes dropship di shopee dan cara untuk tingkatkan sales kedai kita di Shopee.

Panduan ni dalam bentuk video yang mana lagi mudah untuk kita faham dan kita boleh lihat cara-cara yang diajar.

Jadi yang mana tak ada asas tentang Shopee pun memang tak ada masalah untuk belajar.. Serius ni 🙂

Haaa satu lagi nak share sebenarnya ada lebih 80 video termasuk lah strategi dropship, setup kedai, cari produk yang hot, cari supplier dan macam mana nak tingkatkan lagi sales untuk kedai korang.

Okey, kalau saya story dekat sini lagi panjang , apa kata anda boleh terus tengok di sini ->

STRATEGI STEP BY STEP BISNES SHOPEE TANPA SIMPAN STOK SENDIRI



Apa yang menariknya jika anda daftar sebagai Ahli di BantuMula?

Sebagai ahli premium, anda boleh akses kesemua COURSE PREMIUM di dalam BantuMula dan bukan hanya 1 tapi sehingga kini sudah ada BELASAN COURSE yang mengandugi RATUSAN VIDEO dengan berdurasi lebih PULUHAN JAM merangkumi pelbagai platform pemasaran seperti Instagram, Facebook, Shopee termasuk cara buat belian direct China dan lain-lain Tak cukup dengan tu, setiap kali course baru di tambah, Ahli Premium akan dapat update dan akses SECARA PERCUMA!

Berminat nak sertai Ahli Premium Di BantuMula?

Opss.. Buat masa ni pendaftaran keahlian ditutup.. Tapi, anda boleh isikan dulu nama dan email di bawah, nanti dah buka kami akan maklumkan pada anda
  • Isikan alamat email yg sah sebab semua update kami akan hantar melalui email
March 1, 2019

0 responses on "3 Strategi Berniaga Di Shopee TANPA SIMPAN STOK"

Leave a Message

Your email address will not be published.

top