2 LUBUK  untuk SURIRUMAH buat DUIT, Tanpa Keluar Rumah.

2 LUBUK  untuk SURIRUMAH buat DUIT, Tanpa Keluar Rumah.

 

Zaman sekarang dah semakin ramai surirumah yang buat duit sampingan,

Ada yang mencecah jualan sampai 4 ke 5 angka. Yang bestnya, Sambil jaga anak dan urus rumah pun boleh bantu suami buat duit.

Mesti tertanya-tanyakan? macam mana mereka buat.

Kalau nak berniaga ni, benda paling utama adalah produk apa yang nak di jual.

Saya faham, tugas Puan sebagai surirumah agak berat dan hampir tiada masa untuk keluar mencari produk yang boleh dijual.

Tapi tu bukan lagi masalah pada zaman teknologi yang serba canggih ni.

Puan boleh mencari dan mendapatkan produk tanpa perlu keluar rumah pun.

Dan produk akan dihantar terus ke pintu rumah puan.


Kami di BANTU MULA, ingin dedahkan di mana Puan boleh mencari produk-produk hot yang boleh dijual semula dengan keuntungan yang agak lumayan.

 

Jadi kat mana nak cari?

Di BANTU MULA, Puan akan belajar bagaimana untuk mencari dan membeli dari dua lubuk ini . Dekat lubuk ini, kita boleh dapatkan produk-produk yang harganya lebih murah berbanding di Malaysia.

Ianya adalah 100% online dan tanpa orang tengah.

Jadi mana lubuknya?


YA, CHINA dan juga JEPUN.

Dua negara ni adalah antara tempat utama peniaga-peniaga kita mencari produk untuk dijual.

Di sana ada pelbagai produk yang Puan boleh cari seperti handbag, perkakasan dapur, hiasan rumah dan banyak lagi,

Harganya pula lebih rendah dan boleh di jual semula dengan harga yang lebih tinggi di Malaysia.

Ni adalah contoh produk dari China,

Anggaran harga beg tangan ni adalah lebih kurang RM26 dengan kos shipping lebih kurang RM13 ringgit. 

Kos Satu beg tangan ni adalah lebih kurang RM39,

(Kos berbeza mengikut pertukaran mata wang dan berat parcel)

Beg tangan dengan design dan kualiti macam ni, Puan boleh jual dengan harga RM80-Rm120.

Jadi kadar keuntungan dari RM41 ke RM81.

Kalau satu item terjual sehari, untuk 30 hari, pendapatan Puan boleh mencecah sehingga RM1230 ke Rm2430 sebulan.

Dan itu jika satu, kalau lebih, maka lebih tinggi pendapatan Puan.

Contoh produk-produk lain yang ada di pasaran China.


Ok, kita tengok pula produk dari Jepun pula.

Di Jepun, harganya mungkin sedikit mahal berbanding dengan China, kerana disini kebanyakkan adalah barang original dari jenama-jenama besar, dan kualitinya pasti lebih terjamin.

Tapi Puan boleh jual dengan harga yang lebih tinggi. Kerana untuk produk berjenama ni ada peminat nya yang tersendiri.

Contoh produk-produk lain yang ada di Jepun.


Ok, sekarang Puan dah tahu serba sedikit kat mana nak cari produk, jadi kita cari pula idea macam mana nak jual.

Sebagai permulaan, Puan sebagai surirumah boleh cuba menjual dulu kepada jiran tetangga dan sanak saudara.

Contohnya, Puan dah jumpa beg tangan yang lawa dan dah buat pengiraan kos, Puan boleh tunjukkan gambar kepada mereka sama ada berminat atau tak, jika mereka berminat, Puan mungkin boleh minta sedikit wang pendahuluan untuk meringankan kos Puan untuk menempah produk berkenaan.

Atau Puan boleh bertanya apakah produk yang mereka nak dan Puan boleh tawarkan untuk membeli bagi pihak mereka. So, kita jadi macam ala-ala personal shopper.

Selain itu, Puan boleh juga gunakan media sosial seperti Facebook atau Instagram.

Contohnya, Hanya gunakan personal profile FB, Puan boleh cuba buat satu post berkenaan maklumat produk serta gambar dan bertanya jika ada yang berminat. Puan boleh juga post ke group-group FB kawasan setempat atau group jual beli. 

Puan boleh buat jualan secara pre-order dengan mengambil dulu bayaran, cara ni dapat kurangkan kos  dan risiko. 


Jadi sekarang Puan dah jelas dengan idea yang saya berikan ni?

Apa yang saya tunjuk ni adalah asas sahaja, tapi kalau kita betul guna yang asas ni pun dah cukup memadai untuk jana lebih pendapatan.

Tapi jika Puan nak belajar lebih lagi,

Di BANTU MULA ada panduan untuk belajar order barang terus dari China dan Jepun.

Yang bestnya panduan bervideo lagi, Puan boleh follow terus jer melalui video panduan. Ini akan memudahkan lagi pihak puan bertindak.. betul tak?

Sebenarnya banyak lagi, panduan lain yang Puan boleh belajar di Bantumula, contohnya berkenaan asas-asas untuk memulakan bisnes, bisnes di shopee, di facebook dan banyak lagi. 

Untuk Puan dapat akses panduan-panduan ini, puan boleh terus join jadi PREMIUM MEMBER di BantuMula.

 



Apa yang menariknya jika anda daftar sebagai Ahli di BantuMula?

Sebagai ahli premium, anda boleh akses kesemua COURSE PREMIUM di dalam BantuMula dan bukan hanya 1 tapi sehingga kini sudah ada BELASAN COURSE yang mengandugi RATUSAN VIDEO dengan berdurasi lebih PULUHAN JAM merangkumi pelbagai platform pemasaran seperti Instagram, Facebook, Shopee termasuk cara buat belian direct China dan lain-lain Tak cukup dengan tu, setiap kali course baru di tambah, Ahli Premium akan dapat update dan akses SECARA PERCUMA!

Berminat nak sertai Ahli Premium Di BantuMula?

Opss.. Buat masa ni pendaftaran keahlian ditutup.. Tapi, anda boleh isikan dulu nama dan email di bawah, nanti dah buka kami akan maklumkan pada anda
  • Isikan alamat email yg sah sebab semua update kami akan hantar melalui email
September 23, 2019

0 responses on "2 LUBUK  untuk SURIRUMAH buat DUIT, Tanpa Keluar Rumah."

Leave a Message

Your email address will not be published.

top